Activitats

Diada de Sant Jordi 2015 a la residència El Recer

11/06/2015 0:00:00

La culminació de les activitats durant el mes d'abril no podia tenirr millor tancament per als  nostres residents que la celebració de la Diada de Sant Jordi. Va supusar el remate a més d'un mes de preparació d'un pla específic per a la gran cita amb els alumnes  del col.legio Bon Soleil de Gavà que va tenir el seu fi amb el taller del dia 20. Un pla inscrit dins d'un projecte més ampli de col.laboració intergeneracional del que hem anat proporcionant gradual informació en els últims mesos i que tindrà encara altres interesants capítols dels que també donarem deguda compte.

El 23 d’abril ha suposat un event particularment significatiu no només  pels vessants socials, afectives i d’esbarjo, sinó també per la seva important dimensió cultural. Els tallers de manualitats tutelats per Monsieur Pierre, que van tenir lloc al centro escolar en aquestes últimes setmanas, van donar els seus fruits en públic. Admirables treballs com roses, dragons i punts de llibre van cobrar vida en la seva Diada. Tots ells fruit  de la tasca conjunta d’estudiants i residents.

Les alumnes i els alumnes del centre Bon Soleil, que van acudier el matí d’aquest assenyalat dia, van recitar una exquisita selección de poemes als jardins de la residència El Recer. Així  es van posar a  escoltr les "voces" de Antonio Machado (“Caminante”), Pablo Neruda (“Algunas amistades son eternas”), José Agustín Goytisolo (“Palabras para Julia”), Rubén Darío (“Sonatina”), Luis Cernuda (“Peregrino”), Jorge Luis Borges (“A un amigo”) i Mario Benedetti (“No te rindas”), del que volem recordar uns versos:

No te rindas que la vida es eso,
Continuar el viaje,
Perseguir tus sueños,
Destrabar el tiempo,
Correr los escombros,
Y destapar el cielo.

Alumnes del col.legi Bon Soleil van recitar poemes als jardins de la residència geri trica El Recer de Castelldefels durant la celebració de la Diada de Sant Jordi 2015     Alumnes del col.legi Bon Soleil reparteixen roses, i punts de llibre entre els residents del centre El Recer de Castelldefels durant la celebració de la Diada de Sant Jordi 2015

Els nostres residents els van brindar una no menys selecta antologia de composicions de Gustavo Adolfo Bécquer ("Amor eterno"), Joaquim Arnal i Arana ("Primavera"), Miquel Martí i Pol ("L'amor") i el cubà José Martí ("Cultivo una rosa blanca "), que aquí va:

Cultivo una rosa blanca
en junio como en enero
para el amigo sincero
que me da su mano franca.

Y para el cruel que me arranca
el corazón con que vivo,
cardo ni ortiga cultivo;
cultivo la rosa blanca.

Va concloure el recital de poesia amb un poema molt especial, redactat a diverses mans  dels residents, que després va ser entregat a cadascún dels joves en format de pergamí. Després va venir l’entrega de roses i llibres, simbol de la Diada de Sant Jordi! Els alumnes i les alumnes van obsequiar  a cadascun dels nostres residents amb una preciosa rosa i un punt de llibre. El Doctor Josep Mª Pérez Torró va fer entrega d’una rosa a cadascuna de les alumnes i a Katy Estaras, Cap d'Estudis del col.legi Bon Soleil. Anna Gordillo, Directora de la residència geriàtrica El Recer va obsequiar, a la seva vegada, amb un llibre a cadascu dels alumnes i a Monsieur Pierre, professor de Belles Arts. També vam fer entrega d’imperdibles i clauers, les esplèndides flors van ser confeccionades per Macry, filla de la Sra. Olvido Rodríguez. Moltes gràcies a Macry!

Gran expectació entre alumnes del col.legio Bon Soleil i residents del centre El Recer de Castelldefels durant el recital de poesia que va celebrar la Diada de Sant Jordi 2015     Una panor mica del nombrós públic que va acudir a l’acte de celebració de la Diada de Sant Jordi 2015 a la residència geri trica El Recer de Castelldefels

Per suposat, no van faltar el bon humor, l’afecte, la alegria i les ganes de passar-ho bé. Uns nois fantàstics als que agraïm enormement la seva dedicació, així com al professorat del centre. Gràcies de tot cor!!

I per finalitzar la jornada, per la tarda va acudir un grup de residents a veure l’exposició de quadres i, com no!, passejar-se entre els abarrotats llocs de roses i llibres de la plaça de l’ajuntament de Castelldefels. Allà vam visitar als nostres amics, la Fundació Trifolium (Canópolis) i vam comprar uns llibres. Així va finalitzar una atapeïda jornada plena de lletres, de llum i de felicitat.

Aprofitem l’ocasió per recordar que la major part de les activitats descrites estàn enregistrades als àlbums de fotos del nostre mur de Facebook (no fa falta estar subscrit per visionar les imatges), no s’ho perdin! També dediquem als familiars dels residents un butlletí de caràcter bimensual que recull les activitats que El Recer organitzar pels seus familiars. Poden sol.licitar l’enviament d’aquest butlletí remetent el seu correu electrònic i nom complet a info@elrecer.com.

Servicios

Servicios socio-sanitarios y generales

Servicios

28/12/2012 0:00:00

La residencia geriátrica El Recer dispone de atención médica 24 horas y cuenta con los recursos necesarios y con un equipo interdisciplinar cualificado para ofrecer una atención integral y de calidad. Enfermería, fisioterapia, apoyo social, atención familiar, trabajador social, gestión documentación, culto religioso, acompañamientos visitas médicas, analíticas, cocina propia, peluquería, podología, excursiones, salidas, actividades, fiestas, convalecencias, estancias temporales, rehabilitación, higiene personal, postoperatorios, diferentes grados de dependencia, centro día, centro colaborador Generalitat

Servicios socio-sanitarios y generales
Servicios socio-sanitarios y generales

Centro de Día de la residencia El Recer

Servicios

25/04/2013 0:00:00

El Centro de Día de la residencia El Recer ofrece un programa de atención diurna especializado en ayudar a la persona en la realización de actividades básicas de la vida diaria en una de las mejores zonas residenciales de Castelldefels.

Centro de Día de la residencia El Recer
Centro de Día de la residencia El Recer

Instalaciones exteriores e interiores

Servicios

31/08/2016 0:00:00

Instalaciones exteriores e interiores

Instalaciones exteriores e interiores
Instalaciones exteriores e interiores

Quien somos?

Somos una residencia con la voluntad de ofrecerle calidad a nuestros residentes, bajo la supervisión de nuestro equipo que proporcionará un trato cálido, agradable y humano. Las instalaciones aporten un alto grado de comodidad y confort.

Residencia el Recer - Castelldefels puede llegar a ser una opción a no descartar si se está buscando una residencia orientada a la 3a edad y ancianos dependientes en las inmediaciones de Castelldefels. Si desea obtener información sobre la disponibilidad de plazas y precios, sólo tiene que ponerse en contacto con la dirección del centro. Te facilitarán la información que necesitas de forma inmediata.

Contáctanos

Instalaciones