Assistència sociosanitària

Suport i atenció a les families a la residència El Recer

24/04/2015 0:00:00

La persona gran és el nucli d’atenció de la residència El Recer, però això no implica descuidar un factor imprescindible per a aquella, com és el seu entorn familiar. Les famílies, per tant, ocupen un lloc molt rellevant en el marc de les atencions i serveis sòciosanitaris que presta el centre.

En primer lloc, el cercle familiar encarna i fixa la continuïtat del cicle vital del resident, ja que és aquest entorn a on la seva pròpia trajectòria personal es veu reconeguda i representada. Aquesta necessitat s’incrementa en els casos i moments en que comencen els problemes de deteriorament cognitiu.

En segon lloc, els familiars estàn cridats a exercir un paper notable en la bona marxa de la integració del resident en el centre i en la qualitat de vida del gran. Estudis científics han demostrat que la conservació dels vincles familiars i afectius redueixen la vulnerabilitat de l’individu en front a diferents factors estressants físics i mentals. Per posar un exemple molt simple, la freqüència de les visites que reben les persones grans està associada a un menor deteriorament a nivel psicosocial.

No obstant això, perquè les famílies o els familiars més propers puguin desplegar tota la seva capacitat d’ajudar a la integració tenen que pasar per un procés  previ. El més habitual, quan l’entorn familiar decideix ingressar al seu parent en un centre residencial per gent gran, és que es produeixin emocions i situacions molt delicades i, en ocasions, traumàtiques.

Un jardí de més de 1200 metres quadrats en una de les millors zones residencials de Castelldefels     Múltiples i  mplies terrasses a 200 metres de la platja de Castelldefels

És molt freqüent que es produeixi un sentiment de culpa, que, en ocasions, pot arribar a  ser molt intens, encara que es trobi ocult per altres emocions. Ni els mateixos familiars, de vegades, s’adonen d’això. L’ingrés  sol produir estats d’ànim ambivalents: remordiment per la sensació d’alleujament, compasió o tristesa per deixar-lo en altres mans, impotencia, soledat i, particularment, un sentiment agut d’inseguretat  sobre l’encertat de la decisió de l’ingrés, sobre com será tractat la persona gran.

La família mai deixa d’existir en el seu papel de cuidadora, excepte que el faci des d’una altra posición. No més cómoda, sinó diferent. Un parell d’exemples són suficients per entendre la magnitud de la seva incidencia. Res com l’entorn íntim pot contribuir a personalitzar l’habitacio i incorporar elements (fotografíes, quadres, retrats…) que confereixin individualitat i conexión amb la vida sòciofamiliar. I ningú com els més propers pot fer que perdurin els vincles amb la resta de la família i amics. En definitiva, res substitueix a la familia, però sabent que els familiars també seràn atesos pel nostre centre davant les seves pròpies necessitats, inquietuds  i incerteses. A la residència El Recer estem prepararts, comptem  amb el personal qualificat per això. No dubtin en comptar amb nosaltres quan ho necessitin.

Aprofitem l’ocasió per recordar que les activitats descrites a les seccions d’Actualitat i Serveis estàn enregistrades als àlbums de fotos del nostre mur de Facebook (no fa falta estar subscrit per visionar les imatges i llegir els textos), no s’ho perdin! També dediquem als familiars dels residents un butlletí de caràcter bimensual que recull les activitats que El Recer organitza per (i amb) els seus familiars. Poden sol.licitar l’enviament d’aquest butlletí remetent la seva dirección de correu elctrònic i nom complet a info@ecom.lrecer.

Servicios

Servicios socio-sanitarios y generales

Servicios

28/12/2012 0:00:00

La residencia geriátrica El Recer dispone de atención médica 24 horas y cuenta con los recursos necesarios y con un equipo interdisciplinar cualificado para ofrecer una atención integral y de calidad. Enfermería, fisioterapia, apoyo social, atención familiar, trabajador social, gestión documentación, culto religioso, acompañamientos visitas médicas, analíticas, cocina propia, peluquería, podología, excursiones, salidas, actividades, fiestas, convalecencias, estancias temporales, rehabilitación, higiene personal, postoperatorios, diferentes grados de dependencia, centro día, centro colaborador Generalitat

Servicios socio-sanitarios y generales
Servicios socio-sanitarios y generales

Centro de Día de la residencia El Recer

Servicios

25/04/2013 0:00:00

El Centro de Día de la residencia El Recer ofrece un programa de atención diurna especializado en ayudar a la persona en la realización de actividades básicas de la vida diaria en una de las mejores zonas residenciales de Castelldefels.

Centro de Día de la residencia El Recer
Centro de Día de la residencia El Recer

Instalaciones exteriores e interiores

Servicios

31/08/2016 0:00:00

Instalaciones exteriores e interiores

Instalaciones exteriores e interiores
Instalaciones exteriores e interiores

Quien somos?

Somos una residencia con la voluntad de ofrecerle calidad a nuestros residentes, bajo la supervisión de nuestro equipo que proporcionará un trato cálido, agradable y humano. Las instalaciones aporten un alto grado de comodidad y confort.

Residencia el Recer - Castelldefels puede llegar a ser una opción a no descartar si se está buscando una residencia orientada a la 3a edad y ancianos dependientes en las inmediaciones de Castelldefels. Si desea obtener información sobre la disponibilidad de plazas y precios, sólo tiene que ponerse en contacto con la dirección del centro. Te facilitarán la información que necesitas de forma inmediata.

Contáctanos

Instalaciones